Wat vinden moslima’s van de uitspraak van het Europees Hof?

Het Hof bepaalde vorige maand dat de werkgever de werknemer mag verbieden om een hoofddoek te dragen op de werkvloer.  Het oordeel volgde na twee zaken die een Belgische en Franse moslima eerder hadden aangespannen tegen hun werkgevers. Zij kregen ontslag omdat zij een hoofddoek droegen. De Nieuwe Maan vroeg aan vier moslima’s wat zij van de uitspraak vinden.

Foto: Hajourei Ha

Bedrijven dienen wel aan enkele voorwaarden te voldoen voor ze een hoofddoek kunnen verbieden op de werkvloer. Zo moet in het arbeidsreglement van het bedrijf opgenomen zijn dat het zichtbaar dragen van religieuze, politieke en filosofische uitingen verboden is. Om dit in het reglement op te nemen moet een bedrijf kunnen motiveren waarom neutraliteit belangrijk is, bijvoorbeeld in functies waarbij klantencontact belangrijk is.

 

De Turks Nederlandse Rabia Yildiz studeert rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze is 20 jaar oud en woont in Den Haag. Later zou ze graag de politiek in willen gaan.

Wat vind je van de uitspraak van het Europees Hof ?
“Het komt allemaal wel goed. Of deze uitspraak invloed heeft op mijn toekomstige carrière weet ik niet. Het zal denk ik niet zover komen dat moslima’s thuis moeten zitten omdat we geen baan kunnen vinden. Ik heb bijvoorbeeld al gesolliciteerd bij een advocatenkantoor en ik ben ook aangenomen. Ik wil aangeven dat we ons niet massaal zorgen moeten maken. We leven in Nederland in een diverse samenleving. Mijn ervaring is dat bedrijven staan te springen om diverse werknemers.”

Denk je dat deze uitspraak invloed kan hebben op jouw carrière en zou jij jouw hoofddoek afdoen voor een baan?
“Als ik graag rechter had willen worden zou ik mijn hoofddoek op de werkvloer afdoen maar die ambitie heb ik niet. Ik denk er wel eens over na of een werkgever mij wel zou aannemen omdat ik een hoofddoek draag. Maar ik maak mij tegelijkertijd niet zo’n zorgen, een bedrijf mag mij niet zomaar vragen mijn hoofddoek af te doen. Bedrijven moeten aangeven waarom neutraliteit belangrijk is en ze moeten dit vaststellen in het bedrijfsreglement. Het is dan aan mij of ik voor zo’n bedrijf wil kiezen. Het gaat in dat geval niet alleen om de hoofddoek maar ook andere religieuze uitingen zijn niet gewenst. “

Hoe vind je dat de discussie over de uitspraak van het Hof wordt gevoerd?
“Ik heb het er in mijn directe omgeving niet over. De discussie volg ik vooral via het internet. Veel mensen richten zich alleen op de hoofddoek maar het treft ook bijvoorbeeld iemand die een kruisje draagt. Het zijn niet alleen moslims die getroffen worden.”

 

De Indonesisch Nederlandse Fitria Jelyta is redacteur DuurzaamBedrijfsleven. De 26-jarige heeft communicatie en informatiewetenschappen gestudeerd en woont in Almere.

Wat vind je van de uitspraak van het Europees Hof ?
“Aan de ene kant vind ik het heel jammer dat vrouwen met een hoofddoek nu niet in aanmerking kunnen komen voor een baan, omdat ze een hoofddoek dragen. Daarmee ontneem je als bedrijf de kans voor de vrouw om daadwerkelijk te laten zien wat ze in haar mars heeft. Ook ontneem je daarmee de kans voor anderen om de vrouw achter de hoofddoek te leren kennen. Aan de andere kant vind ik het verhelderend werken. Ik hoop dat bedrijven met het besluit van het Europees Hof nu wel duidelijker kunnen zijn in hun beleid over de hoofddoek. Moslima’s weten zo in elk geval waar ze aan toe zijn. Ik wil sowieso niet werken in een bedrijf dat kortzichtig is in de manier waarop ze hun werknemers beoordelen.”

Denk je dat deze uitspraak invloed kan hebben op jouw carrière en zou jij jouw hoofddoek afdoen voor een baan?
“Nee, bedrijven met een neutraliteitsbeleid zullen dit met of zonder de uitspraak blijven behouden. Bedrijven die tegen de hoofddoek zijn, zullen dit ook blijven volhouden en het besluit van het Europees Hof gebruiken om hun overtuiging te onderbouwen. Alleen bedrijven die al van het begin af aan talenten beoordelen op basis van hun talenten en niet op basis van hun culturele of religieuze achtergrond zullen zich blijven onderscheiden. Ik zal niet mijn hoofddoek afdoen voor een baan als dat mij gevraagd wordt.”

Hoe vind je dat de discussie over de uitspraak van het Hof wordt gevoerd?
“Verschrikkelijk. Het gaat maar om de hoofddoek en over wat de vrouw wel of niet moet dragen. Laat de vrouw toch lekker zelf beslissen wat ze draagt.”

 

Douaa Bagou is 18 jaar oud en studeert Fotografie en Journalistiek in Drachten. De Nederlands Marokkaanse werkt voor radioprogramma Kwesties en komt uit Leeuwarden.

Wat vind je van de uitspraak van het Europees Hof?
“Toen ik het hoorde vond ik het heel erg. Nu mag je officieel als werkgever de werknemer verbieden een hoofddoek te dragen. Dit moeten we niet willen. We pleiten in Nederland voor godsdienstvrijheid, maar waar zien we dat in terug? Je mag geen hoofddoek meer dragen, als de werkgever het niet wil en als het in bedrijfsreglement is opgenomen. Het klinkt heel raar, maar dat is iemand niet aannemen omdat ze een doek om haar hoofd draagt, dat is absurd.”

Denk je dat deze uitspraak invloed kan hebben op jouw carrière en zou jij jouw hoofddoek afdoen voor een baan?
“Er is nu in veel bedrijven sprake van discriminatie op de werkvloer. Sommige jongeren krijgen geen baan vanwege hun achtergrond. Het wordt nu alleen maar moeilijker omdat je nu ook in bepaalde gevallen niet een hoofddoek mag dragen. Ik heb er nog geen problemen gehad met mijn hoofddoek op werk, ik weet niet of dat dat nog ooit gaat gebeuren. Het wordt alleen wel steeds makkelijker gemaakt om iemand vanwege geloof of achtergrond niet aan te nemen. Ik heb geen idee wat ik later wil doen, of deze uitspraak ooit mijn carrière kan beïnvloeden kan ik dus niet met zekerheid zeggen. Ik zou alleen nooit mijn hoofddoek afdoen voor een baan, de hoofddoek is onderdeel van mij.”

Hoe vind je dat de discussie hierover wordt gevoerd in jouw vriendenkring en media?
“Veel vrienden van mij zijn heel erg boos. Ze vinden dat de werkgever niet zou mogen bepalen of iemand wel of niet een hoofddoek mag dragen. Ik hoor vaak dat ze vinden dat deze uitspraak bewijst dat iedereen maar roept om godsdienstvrijheid maar dat de moslims hierin wel worden wel beperkt.”

 

De 31-jarige Zohra Moallemzadeh heeft in 2011 haar geneeskunde opleiding afgerond en
mag zich over een maand officieel huisarts noemen. De Afghaans Nederlandse woont in Zoetermeer.

Wat vind je van de uitspraak van het Europees Hof ?
“De eerste keer dat ik van de uitspraak vernam was ik ontzettend geschrokken en teleurgesteld. Later was de berichtgeving meer genuanceerd en heb ik mij goed laten informeren. Alle religieuze uitingen zijn verboden als het winstgevende karakter en neutraliteit die een bedrijf nastreeft in de weg gaat zitten. Ik vind het een rare uitspraak.”

Denk je dat deze uitspraak invloed kan hebben op jouw carrière en zou jij jouw hoofddoek afdoen voor een baan?
“Als huisarts heb ik redelijk wat vrijheid. Soms vang ik wel een blik op of wordt er een opmerking gemaakt over mijn hoofddoek. Maar ik heb een open houding en ga erover in gesprek met mensen. Ik heb ook veel zelfspot, in ieder geval wil ik alles bespreekbaar maken zodat mijn patiënten bij mij op hun gemak kunnen zijn. Ik denk niet dat mijn uiterlijk mijn werk in de weg zit. Ik hoop niet dat ik ooit voor de keuze kom te staan om te kiezen tussen een baan en mijn hoofddoek. Tot nu ben ik niet in de situatie gekomen om waar dan ook ter wereld mijn hoofddoek af te moeten doen. Ik heb eerder in een situatie gezeten waar het misschien gunstiger was om er geen te dragen. Maar het is niet zomaar een stukje stof voor mij, het zijn mijn normen en waarden die ik met mij meedraag. Mijn hoofddoek is een rijke aanvulling aan mijn persoonlijkheid.”

Hoe vind je dat de discussie over de uitspraak van het Hof wordt gevoerd?
“Ik mis een actieve houding van de gemeenschap waarover het gaat. Het gaat bijvoorbeeld ook Sikhs aan die een soort tulband dragen. Ik vroeg me af hoe andere mensen uit andere gemeenschappen met deze uitspraak omgaan.”