Vrouwelijke pilote als Instagram-ster

De Nederlandse Turkse pilote Eser Aksan Erdogan vliegt de hele wereld over en heeft meer dan 50.000 volgers op Instagram, door haar fantastische reisfoto’s. Voor haar werk is ze vaak te vinden in Europa en het Midden-Oosten.

Bron foto: Instagram Eser Aksan Erdogan

In een interview met de Engelse krant The Daily Mirror vertelt de pilote dat ze met haar foto’s wil laten zien dat het ook voor vrouwen mogelijk is om in een door mannen gedomineerde vliegwereld te werken. Drie jaar geleden, toen ze begon met vliegen, maakte ze haar Instagramaccount aan. Erdogan werkt voor het Turkse  vliegvaartmaatschappij Pegasus en woont inmiddels acht jaar in Turkije. Maar ze is geboren en getogen in Nederland en groeide op in Maarssen, dichtbij Utrecht. Ze vertelt in het interview dat ze als kind al pilote wilde worden.

Inmiddels is ze 50 landen geweest en leeft daardoor vooral vanuit haar koffer. Voor het jetset leven dat ze leidt moet ze hard werken, zegt ze tegen de krant. Ze maakt lange dagen en is altijd van huis, net zoals haar echtgenoot die ook piloot is. Ze zegt in het interview dat ze proberen om hun vliegschema’s op elkaar af te stemmen. Op veel foto’s is het pilotenkoppel dan ook samen te zien in exotische oorden.