Vogue lanceert Arabische uitgave met Gigi Hadid op cover

De Arabische versie van vooraanstaande modetijdschrift Vogue is vanaf deze maand verkrijgbaar. Het is de 22e internationale titel van de modemagazine. Een van de bekendste modellen van deze tijd, Gigi Hadid, is te zien op de cover, met haar gezicht deels bedekt door een sluier.

Foto: Instagram

Hadid schrijft op haar Instagram dat het voor haar als half Palestijnse veel betekent dat haar foto op de eerste cover van de Arabische Vogue wordt geplaatst. Ze schrijft ook dat het mooiste aan de internationale Vogue is dat de modegemeenschap het kan vieren dat er meerdere culturen zijn. Ze hoopt ook dat het tijdschrift zo laat zien dat de mode-industrie probeert om alle mensen en gebruiken te accepteren en te waarderen. Hadid heeft inmiddels meer dan twintig Vogue-covers op haar naam staan. Leuk feitje: Hadids vader heeft een Palestijnse achtergrond en haar moeder heeft Nederlandse roots.

Het modetijdschrift is verkrijgbaar in onder andere Qatar, Saudi Arabië, Bahrein, Koeweit, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. De website van het modemagazine was al in het Engels en Arabisch te lezen.

Op social media is er gemengd gereageerd op de coverfoto van Hadid. Sommigen vinden het jammer dat er geen model uit de Arabische wereld te zien is op de voorpagina. Ook wordt er verontwaardigd gereageerd omdat ze haar Palestijnse roots nu wel noemt (hoewel ze dat al wel eerder heeft gedaan). Natuurlijk zijn er ook positieve reacties te lezen. 

Kijk hier wat ze zegt over haar eerdere Vogue-covers in The Ellen DeGeneres Show.