TANS wil successen vieren

A.s. zaterdag vinden de TANS awards plaats in de Amsterdamse Stadsschouwburg.  De jaarlijkse prijzenuitreiking van TANS (The Ambitious Networking Society) heeft als drijfveer: de negatieve beeldvorming ten aanzien van de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap weerleggen.

‘De awards zijn nodig om bewust stil te staan bij de successen die behaald worden in de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap. Sterker nog, bij TANS vinden we dat deze successen gevierd dienen te worden. Middels de awards willen wij de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap samenbrengen en inspireren om het beste uit zichzelf te halen’, aldus voorzitter Fouad el Kanfaoui.

TANS reikt jaarlijks een ‘Achievement’ Award uit aan iemand die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de positieve beeldvorming en positionering van de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap. Daarnaast is er ook de ‘Talent’ Award’, een publieksprijs die wordt uitgereikt aan een talent waar we de komende jaren nog veel van verwachten.

De genomineerden die in aanmerking komen voor een TANS awards 2016 zijn: Kok Mounir Toub, music manager Brahim Fouradi, modeontwerpster Hanan Himmi, chirurg Abdelali Bentohami, schrijfer Tofik Dibi en politica Naima Ajouaau.

Volgens El Kanfaoui zijn dit stuk voor stuk rolmodellen. ‘TANS reikt awards uit aan Marokkaanse Nederlanders die, gekenmerkt door trots op de bi-culturele identiteit, een rolmodel en inspirator zijn voor de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap. Hiermee wordt het realiseren van de dromen van deze talenten gestimuleerd. De genomineerden worden voorgedragen door de eigen achterban.’

Het doel van de jaarlijkse prijzenuitreiking is volgens El Kanfaoui simpel: ‘Durven dromen, dromen realiseren en successen vieren. De durf om te dromen is wat mij altijd heeft gedreven het beste uit mezelf te halen. En ja, niet álle dromen zijn realiteit. Maar alles wat nu realiteit is, is ooit door iemand gedroomd’.