Sylvana Simons wint van DENK in rechtszaak

Sylvana Simons sprak voor het eerst over Artikel1 bij De Nieuwe Maan, kijk hierboven het gesprek terug.


Voormalig DENK-politicus Sylvana Simons hoeft niet de ruim 60.000 euro schadevergoeding aan haar oude partijgenoten te betalen. In plaats van een ‘boete’ te moeten betalen, moet ze juist een paar duizend euro krijgen. DENK heeft aangegeven in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

DENK eiste een bedrag van ruim 60.000 euro van Simons omdat ze zich niet aan een maand opzegtermijn gehouden zou hebben en de geheimhoudingsplicht geschonden zou hebben. Eind vorig jaar stapte Simons op bij politieke partij DENK en richtte kort daarna Artikel1 op. Haar eerste tv-optreden na haar vertrek was bij De Nieuwe Maan.

De rechter stelde  dat de beschrijving van de geheimhoudingsplicht van DENK te vaag is beschreven om daar een beroep op te kunnen doen. Ook zou Simons nog recht hebben op een maand salaris omdat ze haar vertrek als partijlid heeft aangekondigd en niet als communicatieadviseur, wat ze ook ernaast deed.

Een maand later is ze op staande voet ontslagen door de partij. De rechter heeft geoordeeld dat dit onterecht was en ze heeft daarom recht op een kleine 500o euro vergoeding. Ook moeten de kosten die ze heeft gemaakt voor de rechtszaak vergoed worden door DENK.