Stay strong Appie!

Bron: Hollandse Hoogte (HH)

Tijdens de oefenwedstrijd van Jong Ajax tegen Werder Bremen afgelopen weekend, zakt Abdelhak Nouri in elkaar. Wanhoop viel af te lezen van de gezichten van zijn coach en teamgenoten. De twintig-jarige Appie, zoals hij liefkozend wordt genoemd, is stabiel maar wordt nog wel in slaap gehouden.

Drie kwartier nadat de Ajacied op de grond viel, kwam via Twitter het verlossende bericht van Ajax: ‘Er was sprake van hartritmestoornissen. Hij is stabiel, heeft hartslag & wordt in slaap gehouden.’ Een dag later, op zondag, brachten ze naar buiten dat hij minder medicatie nodig heeft en dat hij een relatief goede dag en nacht heeft gehad. Toch is het afwachten in hoeverre er schade is ontstaan door het stilliggen van de bloedsomloop. Zoals coach Keizer zei is het ‘hopen en bidden’ dat het goed komt. Vanavond wordt belangrijk nieuws verwacht over zijn hersenen.

De steunbetuigingen blijven ondertussen binnenstromen. Niet alleen via Twitter reageren mensen met ‘stay strong’. Columnisten van kranten schrijven columns en voetbalredacteuren artikelen over het talent van Ajax. ‘Iedereen houdt van Appie, omdat hij Appie is’, schrijft Willem Vissers in de Volkskrant. “Appie is het vrolijke gezicht van integratie in voetbal. Appie is goed en sympathiek. Hij praat enthousiast. Hij heeft donkere, vrolijke ogen die open naar de wereld kijken. Zo van: kom maar, wereld, ik ben klaar voor jouw uitdagingen. Misschien duurt het wat langer dan gedacht, maar ik ga jou veroveren”, schrijft hij verder.

Nouri’s familie roept nu iedereen op te bidden voor Abdelhak, bevestigde zijn broer tegenover de Meiden van Halal, in verband met de uitslag van zijn hersenen vanavond.