Rotterdamse schrijft protestlied

Sevda Alizadeh, beter bekend met haar artiestennaam Sevdaliza, heeft een protestlied gemaakt. Ze wilde deze week naar de VS vliegen om haar nieuwe plaat te promoten maar ze komt door het inreisverbod het land niet in. De zangeres en songwriter die in Nederland is opgegroeid komt oorspronkelijk uit Iran. In een paar dagen tijd is het lied meer dan 60.000 keer bekeken.

Het lied heeft ze geschreven in het Farsi, haar moedertaal. Op vijfjarige leeftijd vluchtte Alizadeh uit Iran naar Nederland. Inmiddels is ze internationaal bekend als R&B artiest. In de tekst onder de videoclip schrijft ze: “In protest of the inhumane political climate, I could not rest my head in privilege. I wrote Bebin’ in Farsi, to solidify. I stand strong with love. […] In the brain of love, there is no place for racism nor bigotry.” Ook vermeld ze dat de single gekocht kan worden en dat mensen kunnen doneren. Alle opbrengsten gaan naar fondsen die bedoeld zijn voor het bestrijden van racisme.

Lees hier een gedeelte van de songtekst van het nummer ‘Bebin’  wat ‘aanschouw’ of  ‘kijk’ betekent in het Farsi:

Een gevoel dat jou groot laat voelen
Een gevoel dat mij klein laat voelen
Vraag aan me wat het met me doet
Aanschouw, sluit je ogen
Aanschouw, aanschouw

Wat jullie ook van mij willen
Mijn liefde voor mijzelf
Wat jullie ook van mij willen
Mijn liefde voor mijzelf
(en) Voor de wereld is het grootst
(en) Voor de wereld is het grootst
Dit is mijn verhaal