Rachida Ben Moussa: ‘Reorganiseren’

De afgelopen weken ben ik wat minder actief geweest op social media. Een vakantie achter de rug, mijn zoon die graag wat meer tijd wil, nieuwe ontwikkelingen op mijn werk en sinds kort heb ik een man in mijn leven. Dit vraagt om een reorganisatie van mijn dagelijkse invulling. Eigenlijk had ik geen zin om iets in mijn leven te reorganiseren. Ik heb iedere keer tegen mezelf gezegd dat ik alles maar op me af zou laten komen.

Afgelopen maandag zat ik echter op kantoor achter mijn computer. Ik merkte dat ik er niet helemaal bij kon blijven. Ik deed mijn best, maar de lettertjes op mijn beeldscherm leken steeds kleiner te worden. Ik kon mezelf niet meer in mijn kracht zetten. Dit was het moment dat ik begreep dat mijn geest en lichaam hun recht opeisten. Namelijk dat ik mijn gedachten en gevoelens rondom alle veranderingen niet probeer weg te wuiven of te bagatelliseren.

Mensen om mij heen zijn gewend dat ik met een grote glimlach binnenkom, een praatje houd en het iedereen naar zijn zin maak. Maar wat als ik daar op een gewone doordeweekse dag geen inspiratie voor heb? Ben ik dan niet meer de positieve, inspirerende, leuke en vrolijke vrouw? Ik blijf het moeilijk vinden om mijn omgeving buiten beschouwing te laten. Toch is dat noodzakelijk op momenten dat mijn geest en lichaam mijn aandacht en energie vragen.

Een reorganisatie hoeft niet negatief te zijn. Hoewel veranderingen in het algemeen tijd kosten om aan te wennen, heb je er op langere termijn baat bij. Dat is waarom mensen dingen anders doen in het leven. Wil jij een beter resultaat in je leven, dan moet je dingen anders doen. Niet omdat het nu niet goed is, maar omdat het nog beter kan! En wat is er mooier dan te streven naar nog meer goeds in ons leven?

Echt lieve lezer, als jij het positieve aandacht en liefde geeft, zal het groeien. Dat betekent niet dat je ondankbaar bent, egoïstisch of ongevoelig voor al het minder positieve om je heen. Dat betekent dat jij straks zoveel kracht hebt om jezelf en anderen te inspireren met datgene waar jij het beste in bent. Wij kunnen veel van elkaar leren, als we durven nieuwe dingen te ondernemen. Daarbij hoef jij jezelf niet te verliezen. Je vult jezelf aan met nieuwe ervaringen, emoties en inzichten.

Denk je dat anderen het beter kunnen? Of vind jij jezelf niet goed genoeg? Vraag de anderen dan om jou te helpen. Leer de krachten van mensen om je heen te herkennen en vraag ze jou te helpen om deze te ontwikkelen. Mijn moeder is een vrouw die zoveel kan doen op verschillen vlakken en oneindig gemotiveerd blijft. Als ze terug van vakantie is, is de eerste vraag die ik haar zal stellen: “Mama, wat is jouw kracht achter jouw oneindige motivatie en hoe kan ik mezelf dat aanleren?”

Mijn oprecht advies hierin is: durf jezelf open te stellen voor veranderingen en accepteer goed advies. Daar word je rijk en gelukkig van, Insha Allah!