Rachida Ben Moussa: ‘De wet van de aantrekkingskracht heeft mij verrijkt’

Afgelopen weekend heb ik genoten van de Europees Kampioenschappen. Als kind maakte ik deel uit van een sterk voetbalteam. Mijn jeugdvriendin Kautar Boadi en ik waren sportieve meiden in een jongensteam. De mensen die mij goed kennen, weten dat ik erg kan genieten van voetbal. Ik was ervan overtuigd dat Portugal ging winnen. Ronaldo is de grote held van mijn zoon en dus ook mijn held! Portugal zou en moest winnen! En ja hoor, in de 109e minuut maakte Eder het winnende doelpunt. Dat maakte mijn voorbereidingen op mijn vakantie naar Portugal een stuk leuker en relaxter.

Het jaar 2016 is een mooi jaar en zal een mooi jaar blijven. Een jaar waarin veel veranderingen hebben plaatsgevonden in positieve zin. Dit betekent niet dat dit zonder kop of stoot is verlopen. Het leven brengt soms vervelende gebeurtenissen met zich mee die acceptatie, geduld en doorzettingsvermogen nodig hebben. Echter leidt alles naar datgene toe waar ik in geloof. Als mijn overtuiging positief is, dan leidt mijn weg daar naartoe. Dit heb ik dit jaar gevoeld en mogen ervaren. Een jaar geleden kwam ik een documentaire “The Secret” tegen.

De documentaire is gebasseerd op ervaringen van mensen die gelukkig zijn in het leven. In deze documentaire wordt vanuit de wetenschap ingezoomd op de wet van de aantrekkingskracht en wat de directe gevolgen zijn op het geluk van mensen. Na nader onderzoek ben ik erachter gekomen dat de islamitische leer deze wet “Alqanoen Al-Djathib” ook kent. Angst en onzekerheid zijn slechte raadgevers en verstoren de positieve aantrekkingskracht. Ik ben van nature niet angstig aangelegd, maar gebeurtenissen in mijn leven hebben ervoor gezorgd dat onzekerheid een plek kreeg in mijn leven.

Al jaren coach ik vrouwen die van hun onzekerheid af willen en zichzelf willen versterken. Ik ben geen goede coach als ik niet geloof in de boodschap die ik verkondig. Echter is het toepassen van mijn  boodschap op mijn eigen leven niet even makkelijk. Sinds ik mezelf heb overgegeven aan de wet van de aantrekkingskracht voel ik mij positiever en gelukkiger dan ooit. De focus in mijn leven ligt vanaf nu alleen nog maar op wat ik wil bereiken. Dit betekent dat ik minder nadenk over wat de gevaren zijn of kunnen worden. Ik focus mij op de weg naar mijn doel en de middelen en mogelijkheden die ik daarvoor nodig heb.

Een recent voorbeeld uit mijn leven is mijn huwelijk. Jarenlang ben ik bang geweest om mijzelf te binden aan een echtgenoot. Waarom? Omdat o.a mijn focus lag op alles wat mogelijk mis kon gaan. Daarnaast was ik bezig met mijn directe omgeving en hoe mijn leven er dan anders uit zou komen te zien. Wie wil geen kameraad in het leven? De gedachte een steun te hebben in mijn leven was mooi, maar mijn innerlijke ik trok dit moois niet aan. Het afgelopen jaar was een jaar waarin ik ook andere keuzes heb gemaakt op relationeel gebied. En vanaf het moment dat ik bewust gekozen heb om mijn focus te richten op een echtgenoot, heeft Allah mij deze geschonken.

Vandaag ga ik met vakantie naar Portugal. Nee, het is geen honeymoon. Het huwelijk is voltrokken, maar het duurt nog even voordat we als gezin samen met vakantie gaan. Nu ga ik genieten van een vakantie met mijn vriendin en zoon in het warme Portugal. Een vakantie waar ik lang naartoe heb gewerkt en die ik dubbeldik verdiend heb. Als ik terug ben, wachten er nog meer positieve gebeurtenissen op mij. Angst, onzekerheid, beperkingen, negativiteit? Die bestaan niet meer in mijn leven. Houd de focus op een positief eindstation, wat het leven je ook brengt!