Politie Zaandam vraagt moskeegangers om hulp

De politie heeft in de grootste moskee van Zaandam tijdens het afgelopen vrijdagmiddaggebed de moskeegangers om hulp gevraagd bij het inperken van overlast in de wijk Poelenburg.

Ilkcan Ömer Kalayci filmde het verzoek van de politie. ‘De gebeurtenissen in de wijk hebben ertoe geleid dat de politie om hulp kwam vragen. Er was al vaker contact geweest, maar dit is de eerste keer geweest dat de politie op deze manier om hulp heeft gevraagd’, zegt Kalayci over het bezoek. Hij voegt toe: ‘Helaas staat het niet op film, maar toen de politie klaar was met spreken begon iedereen in de zaal, zeker honderd man,  te applaudisseren. De gemeenschap steunt de politie zeker in deze actie. Het is een beetje laat misschien, maar beter laat dan nooit om zoiets te ondernemen.’

Volgens politiewoordvoerder Roderick van Veen gaat de wijkagent wel vaker langs bij de moskee. ‘Als politie staan we uiteraard in verbinding met de bewoners en de organisaties in de wijk. Een praatje met de bezoekers maken hoort daar natuurlijk ook bij’, geeft hij aan.

Bekijk hier het filmpje dat Kalayci opnam in de moskee: