Palestijnse ‘Frank Sinatra’ groot succes

De 24-jarige Omar Kamal is een veelbelovend jazz-zanger die nu al de nieuwe ‘Frank Sinatra’ uit Palestina wordt genoemd. Zijn eerste videoclip is sinds vorig jaar oktober meer dan 100.000 keer bekeken op YouTube. Het lied is een cover van Micheal Jackson’s ‘Love never felt so good’.

Kamal is opgegroeid op de Westelijke Jordaanoever. Met pianospelen en zingen probeerde hij te ontsnappen aan de realiteit, vertelt hij in een interview met NPR Music. Toen hij op een dag ‘Fly my over the moon’ van Frank Sinatra hoorde zette dat zijn wereld op zijn kop. Vanaf toen begon zijn obsessie voor de muziek van Sinatra.

In Groot Brittannië tourde Kamal met de big band van de universiteit van Cardiff. In 2014 keerde hij terug naar Palestina waar hij een paar concerten gaf. Daar werd hij opgemerkt door Sony Music Entertainment Middle East, een groot platenlabel. Kamal heeft een contract getekend en heeft inmiddels zijn debuutalbum ‘Serenade’ opgenomen. Aan het album werkte hij met beroemde producers die ook bekend zijn van de muziek van onder andere Micheal Buble en Aerosmith.