Ozum rent de Istanbul Marathon

brug
Over de brug van Azië naar Europa.

Door mee te doen met het gezondheidsprogramma van Turkse celebrity en lifestyle-coach Ayse Tolga ben ik 20 kilo kwijt. Door haar heb ik kennis gemaakt met hardlopen. Afgelopen jaar rende ik met haar de Nike Women Tour 5K, dit keer wilden we de 15 halen tijdens de Istanbul Marathon. Ik twijfelde of deelname verstandig was vanwege veiligheidsredenen, maar toch besloot ik dat het een gevalletje nu of nooit is (aangezien ik fit ben en eerder dit jaar 5K heb uitgerend) om over de magische brug tussen het Aziatische en het Europese gedeelte te kunnen lopen.

Bij hardlopen is goed ademhalen is de sleutel. Als je inademt door je neus, je buik vult en vervolgens uitademt via de mond dan gaat het allemaal veel makkelijker. Bekijk hier mijn bijzondere ervaring, doorzettingsvermogen en de samenwerking met het wondere lichaam en zie of ik de finish heb bereikt. Misschien inspireert het je en ren je de Istanbul Marathon, over de brug van Azië naar Europa, volgend jaar ook wel mee!

Özüm Canel verblijft in Istanbul en wil daar doorbreken als actrice. Ze deelt voor De Nieuwe Maan haar ervaringen daar op onze site.