Oproep van 76-jarige Hassan aan jongeren veel bekeken op Facebook

Naouel Gerbrands plaatste op haar Facebook een oproep van haar vader Hassan. In dit bericht richt de 76-jarige voormalig gastarbeider zich tot de jeugd, in het bijzonder de Marokkaanse jongeren. Inmiddels is het bericht meer dan 40.000 keer geliked en bijna 14.000 keer gedeeld.  “Wij, van de 1e generatie Marokkanen in Nederland, zijn goed behandeld. En dankbaarheid daarvoor is op zijn plaats”, is te lezen in het bericht dat gister is geplaatst.

Foto: Facebook

“Toen wij. Je grootvader, je vader en ik hierheen kwamen. Stond Nederland klaar voor ons. […] Des te meer ik het niet verwacht had dat onze kinderen zouden ‘radicaliseren’. Onschuldigen worden hier slachtoffer van. En hier schaam ik mij voor. […] Als ik voor de tv zit en een programma zoals ‘opsporing verzocht’ aan het kijken ben. Dan zie ik grotendeels jongens die mijn ‘zoons’ hadden kunnen zijn. Dit doet mij pijn. Niet wetende hoeveel pijn dit hun eigen ouders doet. […] Dit is mijn oproep aan de Marokkaanse jeugd. Pak je kansen. Werkt iemand je tegen. Wees geduldig en je bereikt hetgeen je wil bereiken. Maak jullie ouders trots. Want die kans heb ik op die manier niet gehad, omdat ik verplicht was te werken.”

De oproep is ondertekend door Hassan uit Nijmegen. Het is niet gelukt om met de twee betrokkenen in contact te komen.