Nadia Zerouali maakt heerlijk ramadangerecht met haar moeder

In de eerste aflevering reist Nadia Zerouali naar Winterswijk, waar ze geboren en getogen is. Jaren geleden kwamen haar ouders daar om als gastarbeiders in de textielindustrie te werken.
Van haar moeder heeft Nadia de liefde voor koken geërfd. Dus gaat ze samen met haar het eerste ramadangerecht van de serie maken: harira met brood van meel uit de ambachtelijke molen.
Nadia: In ons gezin was ik de enige van mijn vier zusjes en broertje die altijd bij mijn moeder in de keuken te vinden was. Toen ze weer een keer haar befaamde harira had gemaakt, een rijkgevulde Marokkaanse soep, en de smaak anders dan anders was, proefde ik net zolang tot ik had uitgevogeld wat er ontbrak. Het bleek dat ze witte peper had gebruikt in plaats van zwarte”.

Met haar ouders praat ze over hoe zij deze maand beleven. Samen met haar vader bezoekt ze de begraafplaats van Winterswijk. Nadia’s vader heeft er voor gezorgd dat er een nieuwe begraafplaats voor moslims is ingericht. Nadia: “Toen mijn man overleed, hadden wij geen Islamitische begraafplek hier, dat was moeilijk. Hij is in Lelystad begraven omdat er hier geen plek voor was….Sindsdien vocht mijn vader ervoor om die plek te regelen”.