Mounir Toub’s boekpresentatie


Vorige week was het dan zo ver. Onze culinaire strijder Mounir Toub mocht eindelijk zijn droom verwezenlijken. Een eigen kookboek uitbrengen. Op deze warme woensdagavond was het een volle bak bij Mounir’s boekpresentatie op de Rokin in Amsterdam. 

Het kookboek wat ‘Mijn Arabische Keuken’ heet staat vol met bekende Arabische recepten gevuld met een vleugje Toub, waarin hij zijn eigen draai aan het recept geeft. 

Het menu van deze avond werd geserveerd door Hafsa Mahrouai, die ervoor zorgde dat Mounirs boekpresentatie in Amsterdam op zijn manier werd gehouden. 

Het voorgerecht van deze avond werd vervuld met een  prachtige Arabisch repertoire van Karima el Filali die met haar geweldige stem de zaal voorzag van de Arabische sfeer. 

Vervolgens stond op het hoofdmenu Mounir zelf waarin hij zijn ouders bedankte en voornamelijk zijn allergrootste kookidool, zijn moeder die als inspiratie diende voor dit boek. In dit boek staan 98 klassiek en moderne Arabische recepten waarvan er 62 recepten gefotografeerd zijn. 

Mounir geeft aan dat zijn kookboek niet geheel compleet is zonder de eetverhalen. Deze eetverhalen bevatten belevingen uit zijn jeugd maar ook bijvoorbeeld het eerste recept van zijn vrouw.  Volgens Mounir is met alle liefde, genegenheid en passie koken voor zijn dierbaren het mooiste ter wereld. 

Als toetje van dit geheel kregen we een spoken word van Derek Otte die het kookboek voorziet van verse versjes. Deze verse versjes zijn tegeltjeswijsheden die het boek geheel compleet maken naar Mounirs smaak.  

Onder het genot van hapjes en drankjes uit het kookboek van Mounir werd de avond vervolgd met signeersessies.

 

Omaima bio 2

Omaima Boudhan, geboren in de kippenhoofdstad van Nederland, kan dit idyllische dorpje maar niet verlaten. Toch is ze een echte wereldburger met ervaringen in het buitenland en noemt ze zichzelf een EthnicJunkie. Ze houdt van verschillende culturen, kan niet tegen onrecht en staat ze klaar om de wereld te verbeteren.