Mohsin op wereldreis: Wat is een jaar in een mensenleven?

Een prachtige reis maken. Wie wil dat nou niet? Ik realiseer het mij soms nog steeds niet helemaal. Want wat heb ik een gruwelijke, vette, interessante, onvergetelijke, mooie en een unbelievable tijd meegemaakt zeg! Nogmaals, wie wil dat nou niet?

Het liefst spoel ik alles terug om mijn hele reis en alle avonturen opnieuw te beleven.  De drang om te leven als een reiziger zal mijn lichaam nooit verlaten. Op zoek naar nieuwe avonturen, belevenissen, uitzichten, mensen en culturen. De ene dag voetballen tussen Brazilianen op de Copacabana in Rio de Janeiro en de andere dag tussen de surfers op Bondi Beach in Sydney.

Het gevoel dat je honderd procent vrijheid en onafhankelijkheid hebt is met geen pen te beschrijven. Je voelt je zo vrij als een vogel die door de wolken vliegt. Over wolken gesproken, ik voelde mij 24/7 in de wolken en was er een paar keer in de maand ook letterlijk in te vinden. Vliegvelden begonnen langzamerhand als ‘thuis’ aan te voelen. Ik kon alle kanten op. De wereld is groot, mooi, avontuurlijk, eerlijk en super fijn om te ontdekken. Want wat is, pak ‘m beet een jaar in een mensenleven? Een droom is uitgekomen en eindelijk realiteit geworden. Hoe zou jij het vinden om een heel jaar voor jezelf te reserveren? Een jaar dat helemaal in het teken staat van jou alleen en niemand anders?

Daar stond ik dan. Ik had net weer genoten van een mooi land en voordat ik het allemaal kon laten bezinken was het weer tijd om mijn boardingpas te laten zien aan een mooie vrouw in uniform. De ene dag ben je aan het shoppen in één van de vele gigantische shoppingmalls in New York en de andere dag lig je op het strand op de Filipijnen met een kokosnoot in je handen. P.s. voor de vrouwtjes onder de lezers, ga met een lege koffer naar New York zodat je de outlet malls kunt leegkopen #wateenleven!

Probeer meer te reizen en laat je vormen door de inzichten die de wereld te bieden heeft. Je zult met een nieuwe verfrissende blik naar je eigen leven kijken door alle nieuwe ervaringen die je tijdens het reizen hebt opgedaan. Stap uit je comfortzone en laat avonturen op je af komen. Mijn slaap begint nu ook op mij af te komen. Op het moment van schrijven is het 02.58 en lig ik met een lekker briesje op mijn dakterras in Marokko. Ik sluit mijn zin af met; niet nadenken, gewoon doen!

Met zonnige groet.

 

Mohsin Amdaouech

Mohsin Amdaouech, 26 jaar en blogger van de Facebook Pagina Mohsin op wereldreis, liet precies een week na zijn diploma-uitreiking alles achter om op wereldreis te gaan. Volgens Mohsin het ideale moment om de wijde wereld in te trekken en je te laten vormen door de inzichten die de wereld te bieden heeft. Door deze nieuwe inzichten, culturen, avonturen, impressies en belevenissen is hij gevormd tot de persoon die hij nu is. Hij wil zijn mooie herinneringen en nieuwe reizen op een openhartige en persoonlijk manier met iedereen delen.