Mohsin op wereldreis: ‘Het begin van een traditionele Marokkaanse zomer’

Hier lig ik dan op het oh zo populaire Marina Smir in Tetouan. De eerste week in Marokko is voorbij gevlogen en ik heb onderhand al een lekker kleurtje gekregen. Ik was al snel geacclimatiseerd in dit land.

Marokko, het geboorteland van mijn ouders, dat zij in de jaren 70 hebben verlaten om een nieuw leven op te bouwen in Nederland. Een avontuur in het land van de strippenkaart, kaas (wie houdt daar niet van?) en hagelslag. Daar waar zij weg zijn gegaan, ga ik graag heen. Net als vele Nederlandse Marokkanen ontvlucht ook ik het Nederland waar via Snapchat te zien is dat het het in hartje zomer zo hard regent dat het giet.

De échte ‘Moroccan summer’ gaat beginnen, mensen! Niet alleen voor mij, maar ook voor een groot deel van de Nederlandse Marokkanen die massaal hun vaderland komen opzoeken. Elke dag weer zie ik tientallen Nederlandse kentekens via de kop van Afrika, Marokko inrijden.

Marokko wordt steeds drukker nu de Amsterdammers massaal hun rentree maken in de stad Tetouan. Een groot deel van de Amsterdammers woont namelijk in Tetouan. Dus overal waar je bent, op het strand, bij de Macdonalds of op een terras, hoor je tussen de menigte door een Amsterdams accentje. Toen ik vorige week tijdens de Ramadan aankwam was het nog vrij rustig. Pas na het Suikerfeest hebben mensen genoeg suiker binnengekregen om een roadtrip via het België van Mannekepis, het EK gastland Frankrijk en het land van de heerlijke tapasgerechten naar Marokko te maken.

Mijn vakantie in Marokko is een soort toetje na mijn wereldreis. Ik heb de afgelopen week volop genoten van mijn tijd in Marokko en van alles wat Marokko zo bijzonder maakt. Na 388 dagen aan één stuk door te hebben gereisd was ik toe aan een traditionele zomer met familie in Marokko.

Doordat ik veel verschillende plaatsen in de wereld heb gezien en nieuwe culturen heb leren kennen kijk ik de komende weken met een nieuwe, verfrissende blik naar mijn ervaringen in Marokko. De heerlijke keukens, verse vis, de drukte, zomerse temperaturen en de twintig verschillende soorten smoothies die je op elk hoek van de straat kunt bestellen… Waar ik normaal gesproken mijn dagen tijdens het reizen super actief doorbreng met duiken, extreme sporten, bergen beklimmen en van A naar B gaan, is het nu wakker worden, ontbijten, naar het strand gaan om vervolgens rond een uurtje of zeven richting huis te gaan. Marina Smir is het populaire strand van Tetouan. Het is de minivariant van Marbella. Luxe jachten, restaurantjes en een haven vol jetski’s en speedboten kom je tegen wanneer je vanaf de parkeerplaats naar het strand loopt. Dit is the place to be waar ‘s middags half Amsterdam loopt te bakken. Je kunt zelfs onder het genot van AA Drink of Surinaamse Fernandez genieten van de Marokkaanse zonnestralen. Andere bekende stranden op de Tamuda Bay zijn Cabo Negro, Kabila en Studio.

Mijn avond begint vaak met een heerlijk koude douche om een dagje strand goed af te sluiten. De kleertjes worden uit de kast getrokken om vervolgens wat te gaan eten. Je leest het inderdaad goed “uit de kast”. Mijn backpack ligt veilig opgeborgen, die is voorlopig niet nodig. Rond een uurtje of 11 uur ‘s avonds is het tijd om op één van de vele hotspot plekken wat te gaan drinken met vrienden of nieuwe mensen die ik heb ontmoet. Want sociaal zijn en nieuwe mensen leren kennen, blijf ik overal doen. Ik ben benieuwd naar nieuwe verhalen en denkwijzen van mensen. Ik ben als reiziger benieuwd naar mijn Marokko. Jij ook? Heb je er al zin in gekregen? Pak je spullen en let’s enjoy our holiday in Morocco!

 

Mohsin Amdaouech

Mohsin Amdaouech, 26 jaar en blogger van de Facebook Pagina Mohsin op wereldreis, liet precies een week na zijn diploma-uitreiking alles achter om op wereldreis te gaan. Volgens Mohsin het ideale moment om de wijde wereld in te trekken en je te laten vormen door de inzichten die de wereld te bieden heeft. Door deze nieuwe inzichten, culturen, avonturen, impressies en belevenissen is hij gevormd tot de persoon die hij nu is. Hij wil zijn mooie herinneringen en nieuwe reizen op een openhartige en persoonlijk manier met iedereen delen.