Mohsin Amdaouech: ‘Maatregelen tegen terrorisme’

Het woordje ‘terrorisme’ is niet meer weg te denken uit kranten, radio, televisie en natuurlijk ook niet uit onze gedachtes. Landen in het Midden-Oosten en Europa, waaronder Turkije, Frankrijk en België worden geteisterd door een stelletje malloten die denken dat ze met terreuraanslagen onschuldige slachtoffers kunnen maken. Met malloten bedoel ik alle mensen die denken dat het gerechtvaardigd is om in naam van God of een leider, mensen van hun leven te beroven. Deze mensen zijn zo nep als Louis Vuitton-kleding uit Turkije.

Er worden op allerlei manieren maatregelen getroffen om het risico van slachtoffers te minimaliseren. Ook Marokko doet er alles aan om niet getroffen te worden door terroristen, die op eigen houtje aanslagen proberen te plegen. Deze mensen worden ook wel ‘lone rangers’ of ‘lone wolfs’ genoemd.

Gisteren bracht ik mijn zus naar de Ibn Batutta luchthaven in Tanger. Dit vliegveld is trouwens vernoemd naar de Marokkaanse ontdekkingsreiziger die in het jaar 1325 begon met reizen. We kwamen net voor sluitingstijd aan op het vliegveld. In alle haast rende ik met mijn zus naar binnen. Althans dat dacht ik. Want 50 meter voor de ingang van het vliegveld stonden een aantal agenten paraat om paspoorten en vliegtickets te controleren. Alleen de mensen die daadwerkelijk gingen vliegen mochten verder lopen en niemand anders. Ook als je je moeder net voor de douane een afscheidsknuffel wilt geven, kan en mag dit niet meer. Dit komt door de veiligheidsmaatregelen die Marokko heeft getroffen om aanslagen te voorkomen.

Op dat moment kon ik mij er wel druk om maken omdat ik niet naar binnen mocht. Het deed mij een beetje denken aan de stapavonden met vrienden. Toen we voor de deur werden geweigerd, omdat het toevallig “ladies night” of “geen Marokkanen night” was. :-p

Ik vind dat de maatregelen die Marokko neemt om terrorisme tegen te gaan goed zijn. Marokko behoort volgens het Britse Ministerie van Buitenlandse zaken tot één van de veiligste landen ter wereld.

Veiligheid is volgens de piramide van Maslow één van de basisbehoeften die de mens nodig heeft om te leven. Laten we er daarom samen alles aan doen om elkaar veilig te laten voelen.

One world.

Mohsin Amdaouech

Mohsin Amdaouech, 26 jaar en blogger van de Facebook Pagina Mohsin op wereldreis, liet precies een week na zijn diploma-uitreiking alles achter om op wereldreis te gaan. Volgens Mohsin het ideale moment om de wijde wereld in te trekken en je te laten vormen door de inzichten die de wereld te bieden heeft. Door deze nieuwe inzichten, culturen, avonturen, impressies en belevenissen is hij gevormd tot de persoon die hij nu is. Hij wil zijn mooie herinneringen en nieuwe reizen op een openhartige en persoonlijk manier met iedereen delen.