Mijn gedachtegang over het huwelijk

Of ik al getrouwd ben? Nee, natuurlijk niet! Maar ik kan je wel vertellen dat het beeld dat ik voor ogen heb over het huwelijk, érg realistisch is.

Volgens mijn beste vriend Wikipedia is het huwelijk ‘een door burgerlijk of religieus recht geregelde samenlevingsvorm voor het leven die de fundering vormt van de meeste gezinnen.’

Ja, goed verhaal. Lekker kort. Kunnen we dus he-le-maal niks mee. Er wordt hier alleen maar gelogen. Waarom wordt er niets vertelt over die zweetsokken, die overal en nergens liggen, of die broeken die zichzelf maar niet willen wassen? Ain‘t nobody got time for that. Het is niet zo dat ik al getrouwd ben hoor! Vergis je niet, ik stap net uit de luiers. Ik ben al blij als ik weet hoe ik van de Marokkaans zenders terug kan switchen naar net5. Daar heb ik achttien jaar over gedaan. #opgroeienmetschotel

Goed, ik zal jullie mijn frustraties over die ‘we just got married’ films – die nou niet bepaald een realistisch beeld over het huwelijk schetsen – besparen. En laten we het al helemaal niet hebben over die relationship goals foto’s. Hmm, want waar blijft die relatiestatus als het uit is?

Nee, mij zal je geen foto’s zien plaatsen van mijzelf met mijn toekomstige. Ik zal je even uitleggen waarom, dat maakt het allemaal makkelijker: Kennen jullie Shrek en zijn vrouw? Nou, ik ben dus Shrek én zijn vrouw. In één. In de ochtend. In de middag. En in de avond ook.

Nu moet je ook niet denken dat ik nooit wíl trouwen. In tegendeel zelfs, het is Sunnah. Dus als je iemand kent die opzoek is naar een vrouw die niets anders doet dan YouTube filmpjes kijken (ik). Neem dan vooral contact op met de redactie. Ik kan hem alleen niet een ‘mooi’ huwelijk garanderen. Letterlijk en figuurlijk.

Die wittebroodsweken zullen in mijn huwelijk snel voorbij zijn, zodra hij mijn vogelnest in de ochtend ziet. (Deze is voor alle mensen die denken dat elke hoofddoekdragende vrouw – hoewel niet allemaal – in een shampoo-reclamespotje kan spelen.)

Het zal vast geen rozengeur en maneschijn zijn, een huwelijk. Ik denk dat de enige geur die ik de eerste weken zal ruiken die van mijn verbrande tajine is. En een romantisch avondje met z’n twee? Nee, Jihane heeft daar geen tijd voor. Je gurlgurl moet haar serie afkijken, ik ben namelijk bij het tweede seizoen. Daar komt toch geen man tussen?

Tenzij hij voorstelt om samen Risallah te kijken, daar kan ik toch echt geen nee tegen zeggen. Iets met Deen over Dunya?

Maar nu even serieus: heeft één van jullie nog een broer, neef of buurjongen met interesse?