Jonge rappers te zien in nieuw talentenshow met Yes-R

Yes-R gaat op zoek naar jong raptalent in zijn nieuwe programma ‘Go with the flow’. Met veertien deelnemers tussen de tien en zestien jaar wordt het de jury, artiesten I Am Aisha en Dio, knap lastig gemaakt. Uiteindelijk strijden er zeven deelnemers tegen elkaar in de finale en mag de winnaar een single en een bijbehorende videoclip opnemen.

Elke deelnemer schrijft zijn of haar eigen rap en maakt samen met een van de producers een eigen track. Deze producers zijn zeker niet de minste; onder andere Monsif, Dopebwoy en Brownie Dutch bieden hun kwaliteiten aan. Zij zijn niet de enige bekende namen in de show, ook artiesten als Ali B, Gers Pardoel en F1rstman geven hun adviezen aan de jongeren. Iedere week strijden er twee deelnemers tegen elkaar. Zij treffen elkaar op het podium, met een publiek, waar de battle gestreden wordt voor de beste rapper.

In de afgelopen aflevering zagen we hoe Fahd won van Maurits in een spannende battle. Het was een moeilijke beslissing om te bepalen wie de winnaar was, volgens de jury. De raps van beide jongens waren maatschappelijk betrokken, persoonlijk en emotioneel. Ze rappen over de moeilijkheden in het leven, zoals armoede in Zuid-Afrika en de aanslagen in Parijs. Zo rapt Fahd: “Als ik de tijd terug kon draaien was Parijs niet gebeurd. Had ik de kracht van God, dan had niemand getreurd.”

In de volgende aflevering strijden Bowi en Aaliyah tegen elkaar. De tienjarige Aaliyah is een fan van Lil’ Kleine, vandaar ook haar eigen artiestennaam: Lilly Kleine. Ze is niet het enige meisje dat meedoet aan de wedstrijd, er zijn wel drie vrouwelijke deelnemers. Dit is opmerkelijk, omdat er weinig vrouwen in de Nederlandse hiphop scene zijn.

‘Go with the flow’ is elke maandag te zien om 17.15 uur op NPO3.