“Ik kom ooit terug”, zingt Syriëganger Marouane B.

Syriëganger Marouane B. stuurde nog maar anderhalve week geleden nog een brief rond waarin hij zei dat hij onschuldig is en dat hij bij zijn eigen proces aanwezig wil zijn. Nu heeft hij een zelf ingezongen rapnummer rondgestuurd naar diverse media. Het refrein is opgenomen in Nederland, de coupletten in Syrië.

Ik kom ooit terug
Maar maak je niet druk
Ik ben op de vlucht

Dit is een deel van de tekst van de Nederlandse Syriëganger. Dat hij terug wil komen maakte hij anderhalve week geleden ook al duidelijk in zijn open brief. Daarin gaf hij aan onschuldig te zijn en dat hij alleen naar Syrië ging om te helpen tegen de ‘tiran Assad’. Hij noemde zichzelf in de brief naïef. “Ik had al verwacht terug te zijn in Nederland, want ik was zo naïef te denken dat de burgeroorlog in Syrië binnen twee jaar voorbij zou zijn.”

De jonge rapper staat sinds 2014 op de Nederlandse terrorismelijst, hij wordt ervan verdacht deel te nemen aan een terroristische organisatie en aan de gewapende strijd. Destijds is na onderzoek besloten dat zijn tegoeden bevroren moesten worden. Anderen zijn ook strafbaar als zij geld naar hem overmaken.

Zijn advocate Barbara Klunder bevestigt de authenticiteit van het nummer. Luister het nummer hieronder: