Het Ramadanjournaal – 4 juni

In de rubriek Ramadanontmoeting:  de joodse rabbijn Lody van de Kamp vast een dag mee. Hij werkt al jaren samen met jongerenwerker Said Bensalam aan projecten om Joden en Moslims te verbinden. Lody verbreekt het vasten samen met Said.

Ramadanheld van deze week is Rahma Hulsman. Acht jaar geleden richtte zij in Rotterdam de Islamitische voedselbank op. Arme gezinnen kunnen daar terecht voor een 100% halal voedselpakket. Tijdens de ramadan pakt Rahma extra uit.

De Ramadan is een maand waar veel mensen hun vasten verbreken bij familie; Maar wat doe je als je geen familie hebt om het vasten mee te verbreken? Centrum De Middenweg in Rotterdam organiseert dagelijks iftars voor deze groep. Vaak zijn dat bekeerlingen.

Ramadanportret van Emil Andel: Somalië. Wat hebben Somalië en melk met elkaar te maken? Verslaggever Emil Andel zoekt het uit, voordat hij de iftar deelt met de Somalische Sahra Muse.

Verslaggever Arnob Chakrabarty  maakt een sfeerimpressie van de ramadan in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Vóór zonsopgang beginnen de bewoners daar met de ‘sehri’, een stevige maaltijd voordat ze aan de lange vastendag beginnen. Tijdens de ramadan hebben ook de daklozen in Dhaka voldoende te eten.