Het Ramadangevoel – 1 mei

In de vierdelige serie Het Ramadangevoel onderzoekt presentator Karim Amghar hoe moslims in Nederland de ramadan vieren ten tijde van de coronacrisis.

In de rubriek “Ramadanhelden” ontmoet Karim moslims die creatieve acties ondernemen om andere moslims te helpen om op een goede en gezonde manier deze bijzondere ramadan door te komen. Zoals het helpen van ouderen of mensen die juist in deze maand eenzaam zijn.
Ramadanheld in de eerste aflevering is Amina Berkane Abakhou-Basmah. Zij is een echte duizendpoot en de spil in een organisatie van vrijwilligers in de Utrechtse wijken Kanaleneiland en Transwijk. Ze helpen buurtgenoten die in de knel komen door de coronacrisis. Karim gaat samen met Amina harira soep maken voor mensen die het op dit moment extra zwaar te verduren hebben.

In “Mijn Ramadangevoel” laten jonge artiesten (stand up comedians, rappers, acteurs) zien hoe zij deze ramadan beleven.
Voor rapster Nowell Ghabri is haar ramadangevoel sterk bepaald door de herinnering aan de ramadan van 2019, die zij in een Blijf-van-mijn-lijf huis door moest brengen.

In “Het Ramadangesprek” praat Karim met moslims die een inspirerende boodschap hebben over de betekenis van de ramadan juist in deze periode.
Deze week: Nourdin El Ouali politiek leider van de door de islam geïnspireerde politieke partij Nida.


In “Ramadanvloggers” geven mensen die meedoen aan de ramadan en blijven doorwerken, een inkijkje met hun mobiele telefoon in wat zij deze vastenperiode mee maken:  Ihssan Oulkadi, operatieassistent met Marokkaanse roots in het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard-Geleen; Mustafa Hoşgören, NS-conducteur; Siham Bolakhrif alias Sisi Bolatini, influencer op de sociale media; en Wissam El Fahssi, Buitengewoon Opsporingsambtenaar Gemeente Katwijk.

In elke aflevering geeft ‘vitality coach’  Maarten van Elst tips om de ramadan gezond door te komen.