Het Ramadangerecht: Ugre

Wat is Ugre?

Soep met lam, meiknolletjes en zelfgemaakte noedels.

Ingrediënten

1 kg lamsvlees met bot
flink stuk verse gember, geschild en in plakjes
3 teentjes knoflook, gepeld
himalyazout
2 winterwortel
3 meiknolletjes
2 lange groene pepers
1 rode peper of stukje paprika
3 teentjes knoflook
1 lente-ui
½ bos koriander
¼ portie zelfgemaakte noedels
optioneel stukjes zachte tofu

Voorbereiding

Was het vlees en zet het op met 3 l koud water. Voeg de plakjes gember en de teentjes knoflook toe. Breng aan de kook en laat op matig vuur zachtjes koken. Schuim net zo lang de bouillon af totdat deze helder is.
Voeg naar smaak zout toe en laat minstens 45 minuten koken totdat het vlees gaar is.
Was en schil de wortel. Snijd de wortel in grove stukken. Voeg toe aan de soep.
Was en schil de meiknolletjes en snijd in plakken. Voeg toe aan de soep. Kook alles gaar.
Was en snijd de pepers fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Was en snijd de lente-ui fijn. Meng dit in een kommetje.
Was en snijd de koriander grof en bewaar in een kommetje.
Haal vlak voor het serveren het vlees en de groenten uit de bouillon. Kook hierin in enkele minuten de noedels gaar. Zet het vuur uit en roer de lente-uimix erdoor. Roer de koriander erdoor en verdeel over soepkommen. Voeg eventueel wat tofu toe aan de soep. Serveer het vlees en de groenten warm of koud apart bij de soep.
Lekker met sangza (gefrituurd deeg) en versgebakken naan brood met geraspte ui en sesamzaad.