Het is zover, de emoji met hoofddoek komt eraan


Vooralsnog waren er geen emoji’s te vinden die voornamelijk moslims representeerden. Maar, dankzij de 15-jarige Rayouf AlHumedhi komt daar verandering in.

Niet alleen komt een vrouw met een hoofddoek de diversiteit van de emoji versterken, ook een man met een keffiyeh zal hieraan gaan toevoegen. De nieuwe emoji’s zullen naar alle waarschijnlijkheid halverwege 2017 beschikbaar zijn voor alle gebruikers.

Initiatiefnemer Rayouf vond het vooral ook belangrijk dat het niet alleen een vooruitgang is voor moslims, maar ook voor orthodox Joodse vrouwen en vrouwelijk aanhangers van het Oosters-orthodoxe christendom. En zelfs buiten het gebruik van een hoofddoek in combinatie met een geloof kan deze emoji toe gaan voegen. Wanneer het gaat om een mode-accessoire of omdat een vrouw haar hoofd bedekt door een bepaalde ziekte.

Rayouf hoopt dat doordat de hoofddoek zichtbaarder wordt, het normaler wordt gevonden, meer geaccepteerd gaat worden en niet meer in verband wordt gebracht met extremisme. The success of Rayouf’s proposal is a victory for anyone who appreciates diversity and acknowledges the beauty in our different ways of dressing”, schreef mvslim op hun site.

Lees hier meer over de nieuwe emoji en kijk hier Poldernomaden over dit onderwerp terug.