NTR/BNN-programma Het Instituut zoekt 100 proefpersonen


Joep van Deudekom en Rob Urgert sluiten 100 mensen een week lang op in een voormalige kazerne in Ede: Het Instituut. Joep en Rob gaan wetenschappelijk helemaal los op deze mensen, maar worden gelukkig bijgestaan door de meelevende Sophie Hilbrand. Voor wie belangstelling heeft: de inschrijving is nu geopend. Een avontuur om je leven niet te vergeten.

Dit zijn de spelregels. Contact met de buitenwereld is gelimiteerd en alle 100 proefpersonen krijgen een gelijke behandeling: dezelfde kleding, hetzelfde eten, eenzelfde slaapplaats. Een week lang fungeren zij als proefpersonen en worden onderworpen aan tientallen onderzoeken en experimenten. Een walhalla voor de onderzoekers. En een onvergetelijke ervaring voor de deelnemers.

Het Instituut is een programma van NTR en BNN en wordt in het najaar uitgezonden op NPO 1. De acht afleveringen laten tal van wetenschappelijke experimenten zien. Psychologische, sociale en fysieke experimenten. Interessant, relevant, soms grappig, soms een beetje spannend, maar met de garantie dat je als proefpersoon ongeschonden uit Het Instituut komt. Wil jij meedoen? Geef je dan op. De 100 deelnemers moeten een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking zijn en zullen daarop worden geselecteerd.

Bekijk de oproep van Joep en Rob (en Sophie) en geef je op. Ga naar de site van Het Instituut.