Haal de zomer in huis met frozen yoghurt

Hoewel het hartje zomer is geeft het weer je toch een andere indruk. De regenachtige dagen ondermijnen het zomergevoel! Maar wees niet getreurd. Haal het zonnetje in huis met een heerlijke en verantwoorde frozen yogurt. Dit is volgens de Healthy Sisters HET recept om jezelf te verwennen en – hier komt het leukste deel – ook nog eens heel healthy.

De Healthy Sisters delen graag met ons hun recept en vertellen waarom ook jij het thuis moet uitproberen. En natuurlijk ideaal voor als de zon toch weer volop gaat schijnen en we van de warme temperaturen kunnen genieten.

Waarom is dit een typisch zomers lekkernij?

“Frozen yoghurt is de laatste jaren heel populair geworden. Door de meesten gezien als een goede vervanger van calorievolle romige ijsjes.”

Lekker en gezond, gaat dat goed samen?

“Zonder twijfel. We geloven erin dat als je een gerecht zelf maakt met onbewerkte producten, dit de kwaliteit ervan versterkt. Je proeft de smaken veel beter.”

Wanneer maken jullie dit recept?

“Bij dit recept krijg je een frisse en romige smaak. Dit is lekker verkoelend voor de warme zomerdagen. Je wilt iets vullends maar tegelijkertijd verkoelend. En vooral niet te lang in de keuken staan zodat je van het zonnetje kunt genieten.
Snel, makkelijk en uiteraard verantwoord zijn hierbij de keywords ;-)”

Hebben jullie nog een zomerse boodschap voor alle lezers?

“Geniet vooral van de vakantie. Herlaad jezelf met positieve energie. Een healthy mind is minstens zo belangrijk. Natuurlijk mag je af en toe genieten van een heerlijk (Italiaans) ijsje maar alles met mate.”

Frozen yogurtRecept frozen yoghurt (2 pers.):

250ml Griekse yoghurt
250 gr bevroren aardbeien (je kunt variëren met andere vruchten)
2 El honing

Bereiding:
Blend de aardbeien kort en voeg daarna de yoghurt en honing toe. Wij hebben het afgewerkt met kokosrasp en walnoten. Maar hierin kun je variëren met hetgeen jij lekker vindt. Serveer direct.

Voor de stap voor stap bereiding kun je kijken op onze YouTube kanaal, we zijn te vinden onder de naam Healthy Sisters. Deze staat de komende weken in het teken van zomerse recepten. Nu alleen het zonnetje nog ;-)