Filmfestival Rotterdam

De tijger is los. Deze week is de 46ste editie van het Internationaal Film Festival (IFFR) in Rotterdam begonnen. ‘Welcome to Planet IFFR’ is het motto van dit jaar. Het festival biedt een divers aanbod van zo’n 400 korte en lange films.

Het brede aanbod van films moet de diversiteit in de havenstad reflecteren. Zo wordt met themaprogramma ‘Black rebels’ aandacht besteed aan de zwarte cinema en in het onderdeel ‘Picture Palestine’ worden films vertoond uit de Arabische cinema. Zo’n tweeduizend professionals uit de filmwereld komen voor het evenement naar Rotterdam. 

Ook Nederlandse filmmakers vertonen hun films tijdens het festival. Een samenwerking van de Syrische fotograaf Issa Touma met filmmakers Floor van der Meulen en Thomas Vroege leverde de korte film Greetings from Aleppo op. De film gaat over de veerkracht van Syriërs die in de door oorlog geteisterde Aleppo wonen. De trio heeft al eerder een film gemaakt. In 2015 werkte de drie samen aan de film 9 days-from my window in Aleppo.

Het festival is nog tot 5 februari te bezoeken. Kijk hier voor meer informatie.