De Nieuwe Maan – komende uitzending

Gasten in de uitzending

Corona als bijzaak

De coronabesmettingen lopen op. Momenteel zitten we op 149 positief geteste mensen per 100.000 inwoners per week. In Amsterdam bedraagt dat zelfs 303. Bewoners in de achterstandswijken in de vier grote steden worden het meest positief getest op corona. Hoe is dat mogelijk? Maar vooral: wat is eraan te doen?

Aan tafel: Abdelhamid Idrissi (sociaal ondernemer in Amsterdam Nieuw-West)

Eenzaamheid onder jongeren                                                                     Er is niet genoeg aandacht geweest voor de situatie van kinderen en jongeren met betrekking tot de coronamaatregelen. Dat blijkt uit een onderzoek van Unicef Nederland. Door de coronacrisis voelt vijftig procent van de jongeren zich eenzaam. De kroegen zijn gesloten, tentamenzalen blijven dicht en samen komen mag ook niet meer. Wat doet eenzaamheid met jongeren tijdens deze coronacrisis?

Aan tafel: Oualid Khemili (oprichter van het eenzaamheidsfonds) en Mayra Pereira Furtado dos Reis (voorzitter corona jongerentop)

Rapper King Faisel

Zondag 11 oktober is het Coming Out dag. King Faisel noemt zichzelf de eerste Marokkaans-Nederlandse homoseksuele rapper in Nederland. Homoseksualiteit speelt een grote rol in de dingen die hij filmt en bespreekt tijdens zijn vlogs. Is het voor een marokkaanse jongen extra moeilijk om uit de kast te komen? Is het waar dat biculturele jongeren homoseksuelen vaak bekritiseren? 

Aan tafel: (rapper King Faisel)