De Nieuwe Maan – komende uitzending

Gasten in de uitzending

Invloed van BLM protesten

Wat hebben de tientallen demonstraties tegen racisme van afgelopen zomer opgeleverd. Is het bewustzijn over racisme toegenomen? De Nieuwe Maan maakt de balans op.

Aan tafel: Syp Wynia (opiniemaker en publicist), Leroy Lukas (organisator BLM demonstratie Utrecht), Guily Koster (oprichter omroep X) en Han ter Horst (historicus en schrijver Joop.nl)

Beeldenstorm

In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en bijvoorbeeld België werden standbeelden van omstreden personen van hun sokkels geduwd. Hoornaar Rik Meester startte afgelopen week een petitie voor een referendum over het omstreden Jan Pieterszoon Coen standbeeld.

Aan tafel: Syp Wynia (opiniemaker en publicist), Leroy Lukas (organisator BLM demonstratie Utrecht), Guily Koster (oprichter omroep X) en Han ter Horst (historicus en schrijver Joop.nl).

Werkloosheid onder Nederlanders 

De werkloosheid neemt enorm toe en onze Nederlandse werklozen moeten aan de bak in plaats van de honderdduizenden arbeidsmigranten vindt onze verslaggeefster Marianne van den Anker.

 

Merel van Vroomhoven

Als geofysicus klom ze op tot de bestuurskamers van corporate Nederland. Ze was topvrouw bij de NS en maar liefst meer dan 5 jaar bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten. In 2012 werd ze nog uitgeroepen tot topvrouw van het jaar. Nu gooit ze het roer volledig om en wordt juf.