De Nieuwe Maan – komende uitzending

Gasten in de uitzending

Aanpak radicalisering

Twintig gemeenten krijgen dit jaar 7 miljoen euro in hun lokale aanpak van radicalisering en jihadisme. Dat heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) afgelopen december bekendgemaakt. Hoe gaan de verschillende gemeenten hun geld besteden? En waar leggen gemeenten de focus in het tegengaan van radicalisering? Aan tafel: Onno Hoes (waarnemend burgemeester Haarlemmermeer, VVD), Eric Van ’t Zelfde (schoolrector) en Engin Baydar (ex-jihadist).

IFFR-film ‘Take me Somewhere Nice’

Regietalent Ena Sendijarevic (31) is de enige Nederlander met een nominatie voor de prestigieuze Tiger-award op het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR), met haar eerste speelfilm Take Me Somewhere Nice. De film vertelt het verhaal van de Nederlands-Bosnische Alma, die vanuit Nederland naar Bosnië reist om een zomer in het geboorteland van haar ouders door te brengen. Ze belandt zo van de ene absurde situatie in de andere.  Aan tafel: Ena Sendijarevic (filmmaker, uitgeroepen tot regietalent 2019 door de Volkskrant).

Nieuw Seizoen

De Nieuwe Maan begint het nieuwe seizoen op vrijdag 25 januari. De wekelijkse actuele talkshow omtrent ontwikkelingen in de multiculturele samenleving, is elke vrijdag om 17.25 uur te zien op NPO 2.