De Nieuwe Maan – komende uitzending

Gasten in de uitzending

Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Die vrijheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vooral als je leven begint in armoede of oorlog.

Voor stand-up comedian Jandino Asporaat en theatermaker Archell Thompson waren armoede en geweld hun begin. Ze vochten zich vrij met humor en theater. Nu willen zij jonge gedetineerden inspireren zich ook vrij te vechten.

Omar Munie ontvluchtte de oorlog in Somaliƫ en is nu een succesvolle tassen-ontwerper. Hij geeft iets terug met zijn Dreamfactory voor werkloze Nederlanders.

Het gezin van Shabir Tairie vluchtte uit Afghanistan voor de oorlog. Nu zet Shabir zich als tandheelkundestudent samen met een team van tandartsen in voor het behandelen van het gebit van daklozen en mensen met schulden.

Zaterdag in De Nieuwe Maan: een uitzending over mensen die hebben gevochten voor hun vrijheid en die nu de maatschappij iets teruggeven. Aan tafel: stand-up comedian Jandino Asporaat, theatermaker Archell Thompson, sociaal ondernemer Omar Munie en tandheelkundestudent Shabir Tairie.