De Nieuwe Maan – komende uitzending

Gasten in de uitzending

Aanstaande zaterdag 24 maart is er een nieuwe aflevering van de wekelijkse talkshow De Nieuwe Maan, om 17.10 uur op NPO 2.

Gemeenteraadsverkiezingen |

De grote winnaars van de verkiezingen lijken de lokale partijen en de migrantenpartijen. Meer dan ooit is er een stem uitgebracht op partijen waar diversiteit hét speerpunt is. De grote overwinning is er voor DENK. En in Lelystad komen broer en zus Murat & Meral Aktan van#JONGLELYSTAD vanuit het niets met twee zetels de raad in. Hebben migranten een voet tussen de deur? Aan tafel: Aziz el Kaddouri (opiniepeiler Etnobarometer), Meral & Murat Aktan (partij#JONGLELYSTAD), Mikal Tseggai (raadslid PvdA Den Haag) en Peyman Jafari (historicus).

Vrije partnerkeuze |

De postercampagne Celebrate Love van Femmes for Freedom is vorige week gestart. De boodschap: iedereen is vrij om zijn of haar eigen partner te kiezen. Toch lijkt dit niet vanzelfsprekend te zijn bij Nederlandse vrouwen met een migratieachtergrond. Zij krijgen vaak te maken met negatieve reacties, druk vanuit de familie, uitsluiting vanuit de gemeenschap, of moeten een dubbelleven leiden. Dit alles als ze een relatie buiten de eigen kring om aangaan. Waar krijgen gemengde stellen mee te maken en wat is de oplossing? Aan tafel: Latifa Chalgoum (Docent MBO) en Fatima Sebbar (ervaringsdeskundige gemengde relaties).