De Nieuwe Maan – 6 december

Gasten in de uitzending

‘Terug naar Sobibor’

40 van zijn Joodse familieleden werden vermoord in het Poolse vernietigingskamp Sobibor. Hein Piller de Bruijn gaat in de documentaire “Terug naar Sobibor” op zoek naar overblijfselen, herinneringen en zijn Joodse identiteit. In Sobibor zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog tussen april 1942 en november 1943 169.000 mensen vermoord.

Aan tafel: Hein Piller de Bruijn

 

Muziektheaterstuk “Dear Winnie”

Ze was omstreden, beticht van moord en fraude en veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf, Winnie Mandela. Maar ze was ook strijdbaar en aanhoudend in de strijd tegen apartheid. Winnie Mandela overleed vorig jaar en kreeg naast lof ook veel kritiek. Reden genoeg voor een muziektheaterstuk met haar als hoofdpersoon. Het muziektheaterstuk “Dear Winnie” brengt een ode aan haar.

Aan tafel: Denise Jannah (zangeres), Ntjam Rosie (zangeres), Joy Wielkens (zangeres & actrice), Junior Mthombeni (regisseur) en Martin Sitalsing (voorzitter van de Raad van Toezicht van het Noord Nederlands Toneel).

 

Optreden van 

NTjam Rosie, Denise Jannah en Joy Wielkens gaan ‘Sizakuba Dubula’ uit het muziektheaterstuk ‘Dear Winnie’ voor ons zingen.