De Nieuwe Maan – 3 april

Tekort IC-bedden

Er dreigt dit weekeind al een tekort aan IC-bedden. Moeten tachtigers met corona hun plek op de Intensive Care afstaan aan jongeren? Corry den Oudsten vindt van wel en ze roept andere ouderen op hetzelfde te doen. Onze columnist Samira el Kandoussi vraagt waarom ze haar plek wil afstaan.

 Aan tafel: Samira el Kandoussi.

 

Kunst in tijden van crisis

Hoe belangrijk en troostend kan kunst zijn in tijden van crisis? De Amsterdamse Stadsdichter Gershwin Bonevacia draagt voor, actrice Nazmiye Oral schrijft brieven van troost en cabaretier Saeed Siyad praat over de kracht van humor.

Aan tafel: Gershwin Bonevacia (stadsdichter Amsterdam) en Saeed Siyad (cabaretier).

 

Thuisonderwijs

Kinderen uit kwetsbare gezinnen lopen door het verplicht thuisonderwijs in deze crisis grote achterstanden op. Vroeger had Darine el Houfi bijles nodig; tegenwoordig geeft hij hulp met zijn stichting Leren voor de Toekomst. Hij maakt zich grote zorgen.

Een reportage: Onze verslaggever Noureddine Alterch spreekt met Darine el Houfi (huiswerkbegeleider).

 

Nazmiye Oral is de Brievenschrijver van het Dorp

Nazmiye Oral legt zich niet neer bij de pandemie die wereldwijd heerst. Ze is de Brievenschrijver van het Dorp, voert gesprekken met allerlei mensen en zet dat uit in een brief. Daarnaast is ze nu te zien als een van de presentatoren van de nieuwe online omroep Iedereen Live. Speciaal voor De Nieuwe Maan brengt ze een column over de coronacrisis.