De Nieuwe Maan – 29 september

Jongeren wantrouwen politie
Uit recent onderzoek van de Haagse Hogeschool blijkt dat jongeren in de Haagse Schilderswijk de politie wantrouwen. Jongeren voelen zich door de politie als tweederangsburgers behandeld. De wijkagent vormt een positieve uitzondering hierop, omdat die een bekend figuur is. Dwight van van de Vijver, die zelf oud-wijkagent in Kanaleneiland is geweest, gaat erover in gesprek.

Koerdisch referendum, hoe nu verder?
Een grote meerderheid van de stemmers heeft voor een onafhankelijk Koerdistan gestemd bij het referendum in Noord-Irak. Maar buurlanden Turkije en Iran zijn fel tegen de onafhankelijkheid van  Koerden. De politieke spanningen lopen op en de grote vraag is: hoe gaat het nu verder? Aan tafel: filmmaker Beri Shalmashi & arts Araz Abbas.

Kickboks, immens populair
Kickboksen is ongekend populair in Nederland. Een van de grootste kickbokstoernooien (Glory) vindt a.s. zaterdag 30 september plaats in Amsterdam. Aan tafel schuift oud vechtsporter Marloes Coenen om te praten over het succes van Nederlandse vechtsporters.

Kinderboekenweek: Tori
In het kader van de aanstaande kinderboekenweek ontvangt De Nieuwe Maan kunstenaar Brian Elstak. Op 29 september verschijnt zijn boek Tori waarin hij debuteert als kinderboekenillustrator.  Tori gaat over drie stoere kinderen die elk hun talent ontdekken.