De Nieuwe Maan – 29 maart

Voetballers met een dubbele nationaliteit, voor wie moeten ze uitkomen?

Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat kozen voor het Marokkaanse elftal en niet voor Oranje. Nu mogen deze Marokkaans-Nederlandse voetballers nooit meer voor Oranje uitkomen. Aan tafel: Een debat tussen Jacques Brinkman (oud hockey-international), Houssin Bezzai (oud profvoetballer) & Gijs van Campenhout (historicus Erasmusuniversiteit) over Nederlands-Marokkaanse jongens die voor het Marokkaanse nationale elftal kiezen in plaats van Oranje.

Column Nazmiye Oral

‘We hebben op Baudet nu en Wilders vroeger gestemd omdat ze precies doen wat wij voelen: ze zijn tegen. Tegen het oude. Tegen alles, gewoon tegen. Als kleuters zijn we’, vertelt Nazmiye Oral in haar column.

Samenloop Van Omstandigheden en Laat Me Toe van Saman Amini

De Iraans-Nederlandse theatermaker en schrijver Saman Amini schuift aan om over zijn beeldroman Samenloop Van Omstandigheden en zijn nieuwe single Laat Me Toe te vertellen. In zijn beeldroman legt hij zijn geschiedenis en rumoerige verleden vast. Op elfjarige leeftijd verliet hij Iran en heeft sindsdien een nieuw leven opgebouwd. Aan tafelSaman Amini (Iraans-Nederlandse theatermaker en schrijver).