De Nieuwe Maan – 28 april

Vaderloos opgroeien |

Het lijkt zo vanzelfsprekend, opgroeien met een vader. Maar voor bijna de helft van de Caribische Nederlanders is de realiteit dat ze vaderloos opgroeien. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Wat betekent het gemis? En hoe doet de nieuwe generatie (moeders & vaders) het? Aan tafel: journalist Natasja Gibbs, Julmar Simons (beter bekend als rapper Adje) en gezinspedagoog Jean Marie Molina.

Mo Salah schittert in Premier League |

In de voetbalwereld raken ze niet over hem uitgepraat, Mohamed Salah. Onlangs werd de Egyptische voetballer door zijn Engelse collega’s uitgeroepen tot speler van het jaar. De 25-jarige voetballer die ook Mo Salah wordt genoemd, is in korte tijd heel erg populair geworden. Hoe komt deze Liverpool-voetballer aan zijn heldenstatus? Aan tafel: sportjournalisten Nordin Ghouddani en Thomas Rijsman.

The Kid Dynamite Story |

Hij werd geboren op een plantage, was een van de eerste Surinamers in Nederland en speelde ondanks dat het verboden was jazzmuziek tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van het fascinerende leven van de Surinaamse saxofonist Arthur Parisius, beter bekend als Kid Dynamite, is nu een muziektheatervoorstelling te zien: The Kid Dynamite Story. Aan tafel: Bram Klein, schrijver van de voorstelling.