De Nieuwe Maan | 26 Maart

Gevaren van sociale media voor kinderen.

De getalenteerde en succesvolle acteur en muzikant Bilal Wahib. Al dagen in opspraak doordat hij een 12 jarige jongen overhaalde om voor 17.000 euro zijn geslachtsdeel te laten zien. Na veel aarzelen maakte hij zijn excuses en zou hij bij Beau van Erven Dorens gaan zitten om zijn verhaal te doen. Op het laatst zegde hij af omdat de ouders van het jongetje dat niet wilde hebben. Zijn kinderen wel bewust van de gevolgen van hun acties en houden influencers rekening met hun voorbeeldfunctie? 

 

Aan tafel: Peter Plasman (strafrechtadvocaat) en Karim Amghar (programmamaker)

Plan tegen drugscriminaliteit in Arnhem 

De stad Arnhem schommelt al jaren in de top 10 van steden met de meeste drugscriminaliteit. In wijken als Geitenkamp, Presikhaaf en Klarendal worden jonge kinderen geronseld om voor veel geld pakketjes rond te brengen. Volgens Burgemeester Marcouch wordt de jeugd vergiftigd en meegezogen in een wereld van dood en verderf. Hij wil de toenemende criminaliteit een halt toeroepen en heeft nu een plan van aanpak gemaakt. 

 

Aan Tafel: Ahmed Marcouch (burgemeester van de gemeente Arnhem), Hilal Makhouki (ex-gedetineerde) en Mirjam Bink (co-founder van ONL)