De Nieuwe Maan – 26 april

Vrijheid: hoe tolerant zijn we nog?

Is Nederland nog het tolerante land van vrijheid, of staan allerlei vrijheden steeds meer onder druk? Zijn we meer antisemiet, homofoob en islamofoob dan ooit? Of kruipen we te vaak in de slachtofferrol?

De Nieuwe Maan behandelt het thema vrijheid met onder meer: journalist Natascha van Weezel, die op 5 mei vrijheidscolleges gaat geven; D66-leider Rob Jetten, die strijdt tegen homohaat; jurist Zehra Sariaslan, die zich inzet voor vrouwenrechten en rapper Ginger, die op Koningsdag voor Koning Willem-Alexander gaat zingen.

Aan tafelNatascha van Weezel (journalist), Rob Jetten (D66-fractievoorzitter), Zehra Sariaslan (jurist), rapper Ginger en Rachid Guernaoui (wethouder integratie, Den Haag).

Column

Breek uit je cocoon, zegt Abdelkader Benali in zijn column: ‘Stap op die ander af, vraag hoe het met hem en haar gaat. Lok een gesprek uit. Mensen zullen verrast zijn door je assertiviteit. Overrompel de ander. Vrijheid is wanneer de ander jouw spiegel mag zijn.’

Seizoenstop

De Nieuwe Maan gaat met een seizoenstop en komt met een nieuwe online serie: Toekomstmakers, een creatieve interviewreeks met jonge, spraakmakende stemmen uit de Nederlandse samenleving.