De Nieuwe Maan – 25 oktober

Brief van Kick Out Zwarte Piet

Het ‘Zwarte Piet-seizoen’ lijkt weer begonnen in het land, nu actiegroep Kick Out Zwarte Piet een oproep doet aan alle sponsors om te stoppen met de sponsoring van sinterklaasintochten: ‘Geef geen geld aan dit racistisch feestje’, luidt het in de brief van de actiegroep. Hoe gaan de sponsors en gemeenten hiermee om?

Aan tafel: John van Zweden (sponsor sinterklaasintocht Den Haag) & Mikal Tseggai (raadslid PVDA Den Haag).

 

Column Nazmiye Oral

Wat te doen met Nederlandse IS strijders die terug willen keren naar Nederland? Nazmiye Oral: ‘De Europese gemeenschap moet de handen ineenslaan en internationaal regels uitvaardigen. Onze grondhouding zou juist de identiteit van Europa kunnen schapen en herdefiniëren.’

 

Imago MBO

Maar liefst 500.000 leerlingen zitten er op het mbo, desalniettemin blijft het imago matig. Veel leerlingen verlaten het mbo voortijdig, het taalniveau van veel afgestudeerde mbo’ers schiet te kort en het lerarentekort neemt toe. Zozeer dat de VVD ervoor pleit om onbevoegde leraren voor de klas te zetten. Een goed idee of wordt het imago van het mbo daardoor nog slechter?

Aan Tafel: Mohammed Saiah (raadslid D66 Utrecht), Dennis Wiersma (Tweede Kamerlid VVD), Tommy Derksen (docent MBO) & Jurgen van der Hel (Voorzitter bij Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs, JOB).

 

Muziek van Inez (menak  wla meni)

De Nieuwe Maan ontvangt de jonge zangeres Inez samen met gitarist Jesse.