De Nieuwe Maan – 21 september

Taboekind

Het was het moeilijkste, maar tegelijkertijd ook het mooiste gesprek dat ze ooit heeft gehad. Journalist Nian Bakal nam de podcast Taboekind op met haar moeder, waarin ze een openhartig interview hield over haar gehandicapte zusje Noor. Ze won er de NTR Podcast Publieksprijs 2018 mee. Rust er een taboe op het hebben van een gehandicapt kind binnen migrantengezinnen? En wat is de impact van een zorgkind op een gezin? Aan tafelNian Bakal (journalist) samen met haar familie.

Column Nazmiye Oral

Theatermaker Nazmiye Oral brengt een column over de relatie met haar gehandicapte broer: ‘Een relnicht met een feilloos gevoel voor taboes, de bom laten ontploffen juist waar het niet kan.’

Het succes van Marokkaans-Nederlandse Ajacieden

Afgelopen week speelde Ajax de eerste Champions League wedstrijd in 4 jaar tegen AEK Athene. In 1995 lukte het de Amsterdammers als laatste Nederlandse club het miljoenenbal te winnen. Vijf voetballers van Surinaamse afkomst waren toen de grote sterren: Kluivert, Seedorf, Rijkaard, Bogarde en Reiziger. Nu zijn het drie spelers met Marokkaanse roots, die uitblinken: Ziyech, Mazraoui en Labyad. Kunnen zij Ajax leiden naar nieuw Europees succes? Aan tafelThomas Rijsman (sportjournalist) en Dries Boussatta (oud-international).