De Nieuwe Maan – 21 april

Turkse verzetshelden van Armeense genocide |

Op dinsdag 24 april wordt de Armeense genocide herdacht. In 1915 werden circa 1 miljoen Armeniërs vermoord door het Ottomaanse Rijk. Tot op de dag van vandaag ontkent Turkije dat er sprake was van genocide. De Tweede Kamer heeft de dood van Armeniërs expliciet erkend als volkerenmoord. En voor het eerst stuurt Nederland een bewindspersoon naar de herdenkingen in de Armeense hoofdstad Jerevan. Aan tafel: Journalist Sinan Can. 

Melk & Dadels |

It’s a man’s world, het idee dat veel mensen hebben over de Marokkaanse gemeenschap. De nieuwe voorstelling Melk & Dadels wil met rauwe, persoonlijke en speelse gebeurtenissen van vier jonge Marokkaans-Nederlandse actrices voorgoed een einde maken aan dat idee. Hun verhalen zijn hard en duidelijk over de pijn, en zacht en kwetsbaar over de vreugde in de Marokkaanse én Nederlandse cultuur. Aan tafel: actrices Kyra Bououargane, Soumaya Ahouaoui & Fadua El Akchaoui en schrijver Tofik Dibi.

Arab Fashion Week

Het was eindelijk zover: de eerste fashion week ooit in de geschiedenis van Saudi-Arabië, die vorige week werd gehouden in hoofdstad Riyad. Jonge designers uit de hele wereld kwamen bijeen om de exclusieve collecties te presenteren. Wat maakt de fashion week in Saudi-Arabië zo bijzonder? Aan tafel: mode-activist en journalist Janice Deul.

Column Bouchra Dibi |

Bouchra Dibi is trots op de indrukwekkende schoolcarrières van Marokkaans-Nederlandse meisjes: ‘Jullie zijn sterk, jullie zijn intelligent.’