De Nieuwe Maan – 20 maart

Ouderenzorg tijdens Corona-uitbraak

Eenzaamheid, isolement, groter besmettingsgevaar, een lock down van verpleeghuizen en mogelijk onvoldoende thuiszorg. Onze ouderen worden misschien wel het zwaarst getroffen door de coronacrisis. De migranten ouderen kampen bovendien met een taalbarrière. Krijgen zij wel alle informatie en de hulp die ze nodig hebben?

Aan tafel: Fatos Ipek-Demir (mantelzorger & belangenbehartiger migrantenouderen) & Tugba Kaya (verpleegkundige & oprichter HPV Thuiszorg).

Islamitische begraafplaats noodzakelijk wegens corona

Onze columnist Karim Amghar maakt zich druk over islamitisch begraven hier in Nederland. Overledenen kunnen immers niet worden terug gevlogen naar hun land van herkomst. Karim woonde een islamitische begrafenis bij in Almere en sprak ook met de initiatiefnemer van de nieuwe islamitische begraafplaats in Zuidlaren.

Aan tafel: Karim Amghar (columnist).

Op Lesbos dreigt Corona-uitbraak

Op Lesbos dreigt een ramp: 22.000 ondervoede vluchtelingen op elkaar gepakt in kamp-Moria; slechte hygiëne, geen mondkapjes, 1 waterkraan op 1300 mensen en volstrekt ontoereikende medische zorg.

Aan tafel: Steven van de Vijver (huisarts en vrijwilliger op Lesbos).

Ondernemers in zwaar weer

In Amsterdam is hij een begrip. De horeca ondernemer Riad Farhat. Hij toverde de afgelopen 15 jaar met zijn zaken het verpauperde Amsterdam Oost om tot een hippe wijk. Hij opende 20 zaken en 7 april zou de 21ste zaak geopend worden. Tot daar opeens de lockdown een lelijke streep door de rekening zette.

Aan tafel: Riad Farhat (horecaondernemer).