De Nieuwe Maan – 2 november

Mocro Park: humor of antisemitisme?

South Park, maar dan vol met Marokkanen. Mocro Park is een satirische Youtube-serie over een oer-Hollandse stad, die volledig is overgenomen door de zogenaamde Mocro’s. Sinds kort online en nu al een groot succes. Maar er is ook controverse over, omdat de serie antisemitisch zou zijn. Waar ligt de grens voor een grap? Of is het verkeerd om een grensop te leggen? Aan tafel: Eddy Terstall (filmmaker) enPaul van der Bas (medewerker van het Centrum Informatie en Documentatie Israël).

Column Nazmiye Oral

Nazmiye Oral ontleedt tot in de diepste details wat humor is en komt tot een conclusie: ‘Humor gaat bij uitstek over gevaar.’

Diwan Awards voor succesvolle Marokkaanse Nederlanders

Het is eindelijk zover: Diwan Awards goes Dutch! Het populaire Belgische concept is dit jaar overgewaaid naar Nederland. De initiatiefnemers willen met de prijzenregen een tegenwicht bieden aan de negatieve beeldvorming rond mensen van Marokkaanse afkomst. Zaterdagavond worden in het stadhuis van Den Haag voor de eerste keer de Diwan Awards Holland uitgereikt. Aan tafel: Samira Fegrachi (genomineerde in de categorie geneeskunde), Lousewies van der Laan (ambassadeur Diwan Awards Holland en oud-politica), Ahmed Larouz (initiatiefnemer Diwan Awards Holland).