De Nieuwe Maan – 14 april

PvdA-politici niet welkom in Rif |

De Nederlandse politici Lilianne Ploumen en Kati Piri braken hun werkbezoek aan Marokko vroegtijdig af, omdat ze geen toestemming kregen om het Rif-gebied te bezoeken. Zij maken zich zorgen over de situatie in de Rif en zijn net terug van hun reis naar Marokko. Aan tafel: PvdA-parlementariërs Lilianne Ploumen en Kati Piri. 

Column |

PvdA-parlementariërs Lilianne Ploumen en Kati Piri kregen geen toestemming van de Marokkaanse autoriteiten om de Rif te bezoeken. Volgens journalist Rachid Benhammou maken de Marokkaanse autoriteiten daarmee zichzelf belachelijk.

Nominatie Danny Ghosen |

Op maandag 16 april wordt de meest prestigieuze journalistieke vakprijs van Nederland uitgereikt: De Tegel. Onze verslaggever Danny Ghosen is genomineerd met de aflevering ‘Britain First’ van zijn serie ‘Danny Demonstreert’. Daarin volgt Danny Ghosen leden van Britain First, die de islam en koran als grootste bedreiging voor ‘hun’ Engeland zien. Aan tafel: Danny Ghosen.

Wederopbouw Sint-Maarten |

Zeven maanden na de verwoestende orkaan Irma ligt Sint-Maarten nog steeds in puin. De 28-jarige Naeem Juliana, opgegroeid op Sint-Maarten, liet alles in Nederland achter om als psychiater in opleiding zoveel mogelijk psychische hulp te bieden aan mensen met een traumatische ervaring. Aan tafel: Naeem Juliana.