De Nieuwe Maan – 12 oktober

Demonstratievrijheid – Zwarte Piet

Deze week loopt er een rechtszaak tegen de mensen die verantwoordelijk waren voor de wegblokkade, vorig jaar op de A7 bij Dokkum. De verdachten wilden zo voorkomen dat demonstranten tegen Zwarte Piet de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum bereikten. De verdachten worden vervolgd omdat ze volgens het OM het verkeer in gevaar hebben gebracht en omdat ze een demonstratie hebben verhinderd. Wat zegt de zaak over de demonstratievrijheid in ons land? Aan tafel: Sylvana Simons (raadslid Bij1, Amsterdam) en Dave Ensberg (onderwijsbestuurder).

Biografie: De kleine dribbelaar

Als Simon Tahamata geen profvoetballer was geworden, had hij misschien meegedaan aan de Molukse gijzelingsacties in de jaren ‘70. De publiekslieveling koos niet voor de gewapende strijd, maar liet zijn voeten spreken. Hij maakte zich sterk voor de Molukse zaak. Deze week verschijnt zijn biografie Simon Tahamata – De kleine dribbelaarAan tafel: Simon Tahamata (oud-profvoetballer) en Tonny van der Mee (biograaf en AD-journalist).

Column

Babs Gons brengt een column over mens zijn: ‘Het is omdat je zo ontzettend mens bent. Niet te veel, niet te weinig, gewoon genoeg mens.’