De Nieuwe Maan – 10 februari

– SP-fractievoorzitter Emile Roemer
Onlangs lanceerde de SP het manifest ‘Samen Nederland’. Maar hoe is het gesteld met de integratieplannen van de partij? In de uitzending bespreken we het met fractievoorzitter van de partij, Emile Roemer.

– Intrekken paspoort van terugreizigers
Het paspoort van terugreizende jihadisten met een dubbele nationaliteit wordt afgepakt, nu ook de Eerste Kamer heeft ingestemd met deze maatregel. Wat zijn de gevolgen voor de achterblijvers? Hoessein, die achterbleef in Nederland toen zijn ex-vrouw en kinderen naar Syrië vertrokken vertelt waarom hij het niet eens is met de nieuwe wet.

– Funda over voorstelling “Funda draait door”
Cabaretière, actrice, columniste en presentatrice. Funda Müjde deelt in al deze facetten haar maatschappelijke betrokkenheid. In 2007 kreeg ze een ernstig verkeersongeluk, sindsdien zit ze in een rolstoel. Nu wordt ze niet meer gezien als Turkse of allochtoon, maar als minder valide. Vanuit deze ervaringen vloeide haar nieuwe voorstelling “Funda draait door” voort, in de uitzending vertelt ze over haar stuk.

– Column Yahia Yousfi
“Lasser, automonteur, bouwvakker, vakkenvuller, bodybuilder, bodyguard en bodylotion: Yahia Yousfi heeft in een grijs verleden met allerlei baantjes zijn geld verdiend. Overal maakte hij zijn collega’s aan het lachen met zijn droge humor maar nergens kon hij echt zijn creativiteit kwijt. Tot hij bij radiozender FunX aan de slag ging”, zo omschrijft Yahia zichzelf in zijn biografie. Hij is comedian, muzikant en radiomaker en vaste columnist bij De Nieuwe Maan.