DE NACHT VAN DE VLUCHTELING

Zaterdag 18 juni vindt voor zesde keer de Nacht van de Vluchteling plaats. In de nacht lopen duizenden deelnemers een sponsorloop van 40 kilometer lang van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem. 

“Met de Nacht van de Vluchteling tonen duizenden lopers, hun vele tienduizenden sponsoren en nog eens de vele ontelbare sympathisanten aan dat het lot van miljoenen vluchtelingen wereldwijd ons niet onberoerd laat”,  zegt Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling op de website van de Nacht van de Vluchteling.  De deelnemers kunnen zich laten sponsoren voor goede doelen en projecten. In 2015 werd met de Nacht van de Vluchteling ruim 620.000 euro opgehaald door 1.700 deelnemers. Dit geld is besteed aan noodhulp voor 10.000 Syrische vluchtelingen in Libanon. 

Wereldwijd zijn er 60 miljoenen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Deze mensen hebben dringend hulp nodig in de vorm van water, onderdak, voedsel en medische zorg. Met de vraag ‘Hoe ver zou jij lopen uit angst voor geweld?’ schreef een recordaantal van 2.800 deelnemers zich in voor een van de sponsorlopen. Om 00.00 uur stipt klinkt het startschot. Aan alle lopers: succes!