Creatief met gebedsplaatsen

De Amerikaanse fotograaf Sana Ullah wil laten zien hoe creatief moslims moeten zijn om vijf keer per dag te kunnen bidden, aangezien een moskee niet altijd in de buurt is.

Op haar Instagram-account @placesyoullpray zijn foto’s van biddende moslims te zien op de meest ongewone en mooie plekken. ‘Placesyoullpray’ is het afstudeerproject van Ullah waarvoor ze het bidritueel vastlegt op foto en video. “The intention is to open a floor of open-minded and educated conversations about identity, religion, stereotypes and spirituality”, schrijft de fotograaf op website van het project.

Volgens de fotograaf verandert het beeld van moslims continu door onder andere wat er te zien is in de media. Ulla schrijft dat steeds vaker wordt gesteld dat de Amerikaanse identiteit niet samen kan gaan met een moslim identiteit. Met het project wil ze dit beeld ontkrachten.

Places You’ll Pray was influenced by several visual works as well as philosophers like Michel Foucault and Edward Said through the idea of othering. It is a collection of simple, yet vibrant images of young American Muslims praying in public spaces outside of a mosque. – Photographer Sana Ulla